Ziek in de vakantie

ziek vakantie

Toeval bestaat niet, zeker als je als je al meer dan 1 vakantie merkt dat je in je eerste week ziek wordt of dat je heel erg moet bijkomen van vermoeidheid. Als hier belletjes gaan rinkelen, lees dan even door.

Dit zijn tekenen van stress die er echt uit moet. Je laat je lichaam bewust ontspannen en geeft ruimte aan alle stress die er de afgelopen tijd is geweest. Het is natuurlijk fijn dat deze stress eruit komt, maar het betekent ook dat je in de periodes tussen je vakanties stress opbouwt en vasthoud.
Stress is het gevaar van deze tijd en klinkt onschuldig, maar door langdurige stress door onze leefstijl tussen de vakanties richten we allerlei schade aan in ons lichaam. Deze schade merken we vaak pas op de langere termijn en worden vaak geschaard onder de ouderdomsziekten, maar ik noem ze leefstijlziekten.
Denk aan :
– Diabetes type 2 en 3
– Hart en vaatziekten
– Hersenziekten zoals Alzheimer

Er zijn vele manieren om stress te geven aan je lichaam. Denk aan:
– Slechte voeding gewoonte.
– Slecht/kort slapen.
– Weinig bewegen.
– Weinig ontspanning.

Hier kan ik uren over uitwijden, maar ik heb het nu over ontspannen.
Waar het allemaal mee begint is het bewust worden. Vaak voel je dit het eerst in je lichaam. Dus hierbij de vraag:” Hoe ging het in jouw eerste week vakantie”?

De oplossing: Het is zo simpel en toch ook niet. Het is niet voor niks dat ik er mijn werk van heb gemaakt. Natuurlijk kan ik hier weer wat tips gaan schrijven, zoals je die overal leest. Uiteindelijk is ieder mens anders en heeft een eigen aangewende leefstijl, dus het is altijd maatwerk. Leefstijl is het resultaat van je gedrag en gewoonte. Laat dat nou net het moeilijkste zijn om aan jezelf te veranderen.

Heb je vakantie, dit gelezen en tijd voor jezelf?
Sluit je ogen eens, haal 12 keer diep in door je neus, lang uit met een zucht door je mond en bedenk eens hoe het met je gaat of ging. Je lichaam geeft signalen en jij hoeft alleen maar te luisteren. Mocht je herkennen dat je uit balans bent of bent geweest? Vandaag kan de eerste dag zijn van een gezond en gelukkig leven. Pak het aan door te veranderen in je leefstijl.

Heb je vragen? Stel ze gerust.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *